Kroz Novi Grad prolazi međunarodna “Trka mira”

95
Image by freepik

Međunarodna sportska manifestacija “Trka mira” danas, nakon prelaska iz Hrvatske, prolazi kroz Novi Grad, a u okviru nje međunarodni tim trkača kao simbol ljudske težnje za ljepšim i srećnijim svijetom nosi upaljenu baklju, koja se prenosi iz ruke u ruku na trasi koja je nekoliko puta duža od zemaljskog obima.
Predviđeno je da iz pravca opštine Dvor na granični prelaz u Novom Gradu od 8.30 do 9.00 časova internacionalni tim trkača dođe sa upaljenom bakljom kao simbolom ljudske težnje za ljepšim i srećnijim svijetom, najavljeno je iz Opštinske uprave Novi Grad.

U saopštenju je navedeno da će načelnik Dvora Nikola Arbutina simbolično baklju predati načelniku opštine Novi Grad Miroslavu Drljači, a nakon toga učesnici ove trke će sa djecom iz Novog Grada doći do gradske plaže “Ada”, gdje će biti predstavljen cilj trke, koja se nastavlja prema Prijedoru.

“Trka mira” pokrenuta je 1987. godine kao globalna sportska manifestacija posvećena miru, harmoniji i prijateljstvu među ljudima i narodima svijeta bez obzira na nacionalnu, rasnu, vjersku ili političku pripadnost.

SRNA