Život je zabava. Budite srećni i zabavite se 24 sata dnevno sa nama. Kratko i jasno pričamo, ali zato puno sviramo. Imamo ideje i maštu! Maštajte i Vi sa nama od jutra do sutra gdje god da se nalazite!
Stalni motivi programa Free radija su informisanje, uzbuđenje i zabava. Ne plašimo se izazova. Vođeni zeljom, ambicijom i potrebom, upušteni smo u avanturu zvanu RADIO. Vi ste naš vjetar u leđa. Hvala Vam na podršci i povjerenju, slušajte najveće hitove svih vremena, i budite na pravom mestu.
 

Free radio je urbana radio stanica formatirana prema potrebama slušalaca. Osnovan je 11.februara 1997. godine. Došao je na „medijski svijet“ kao prvi muzičko-komercijalni radio u Prijedoru i Regiji.Osnovna zamisao prvog uredništva bila je da novi program slušaocima bude neka vrsta „nevidljivog kućnog prijatelja“ i kako su rasli i sazrijevali to su i postali.

FREE radio svojim signalom pokriva područja regije Prijedor i Banja Luka sa oko  550.000 potencijalnih slušalaca. Zahvaljujući internet strimingu čuje se u cijelom svijetu, Free radio stiže do više miliona ljudi, ne samo kao radio koji će vam pustiti omiljenu pjesmu u pravom trenutku, nego kao prijatelj i podrška.

U svakom trenutku, dostupan je na Fejsbuku, Instagramu, web stranici i putem mobilne aplikacije.

Podržava sve pozitivne priče i pokrovitelj je mnogih sportskih, kulturnih, humanitarnih i drugih manifestacija.

 
 
“RADIO FREE” je član mreže radija Slobodna Evropa (radio 27) za šta smo dobili priznanje – za posebno uspješno saradnju.

Učestvovali  smo na 7.festivalu Radija Republike Srpske u kategoriji EPP programa i osvojili II mjesto.

Na II regionalnom radijskom festivalu u Neumu 2006.godine, u kategoriji Komercijalni radio jingle, FREE RADIO PRIJEDOR je osvojio  I mjesto.

Prvu Školu novinarstva organizovao je 2019.godine, koju je uspješno završilo 15 mladih ljudi. Zbog velike zainteresovanosti od aprila 2020.godine organizuje drugu Školu novinarstva i digitalnih medija , koju pohađa novih 15 polaznika. U sklopu ovog projekta polaznici prve i druge generacije realizuju emisije “Puls mladih”.

Škola novinarsva je projekat koji se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ako ne možete da zamislite svoj dan bez muzike i iskrenog osmijeha i razgovora, onda je FREE tvoj omiljeni radio.

Osjećaj se dobro, slušaj Free radio!

Hitovi non – stop!