Interventna uplata 100.000 KM iz budžeta grada za „Autotransport Prijedor“

49

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor odobrio je danas interventnu uplatu u iznosu od 100.000.KM iz budžeta Grada preduzeću “Autotransport Prijedor” AD kako bi se omogućila nabavka goriva i isplata dijela plate radnicima.

U saopštenju iz kabineta gradonačelnika Prijedora navodi se da je Javor održao danas sastanak sa direktorom preduzeća “Autotransport Prijedor” AD Darkom Aleksićem koji ga je upoznao o aktuelnoj situaciji u firmi.

“Aleksić je Javora informisao da je u ovom preduzeću deset godina unazad slična odnosno teška situaciji, te da su toj stalnoj borbi za opstanak doprinijela podignuta četiri nepovoljna višemilionska kredita 2013. i 2014. godine. Potom su na te kredite 2018. i 2019. godine rađeni reprogrami i dodatna zaduženja što je preduzeće dovelo u nezavidan položaj”, navodi se u saopštenju i dodaje da je teškoj situaciji doprinijelo i smanjenje broja putnika, kao i poskupljenje rezervnih dijelova i goriva.

Kako bi trenutna situacija bila koliko-toliko ublažena gradonačelnik je interventno odobrio uplatu u iznosu od 100.000.KM iz budžeta Grada što će preduzeću “Autotransport” omogućiti nabavku goriva i isplatu dijela plate.

“Grad Prijedor je u posljednje dvije godine za Autotransport imao rekordna izdvajanja iz budžeta i to 2023. godine pola miliona KM dok je od početka ove godine uplaćeno 200.000 KM”, navedeno je u saopštenju.

U narednom periodu gradonačelnik će održati sastanak sa rukovodstvom ovog preduzeća, radnicima i sindikatom kako bi se pronašlo najbolje rješenje za izlazak iz ove višedecenijski teške situacije.

Trenutno je u ovom preduzeću zaposleno 58 radnika.

SRNA