Grad osmi put domaćin djeci s Kosova i Metohije

105

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je danas da je grad Prijedor osmi put domaćin srpskoj djeci s Kosova i Metohije i da je jedna od 15 lokalnih zajednica u 12. projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Arlov je naveo da je projekat preteča Svesrpskom saboru.

“Došlo nam je oko 700 djece, prosvjetnih radnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja u 15 gradova i opština Republike Srpske”, rekao je Arlov novinarima u Prijedoru gdje je danas Gradska uprava priredila prijem za goste s Kosova i Metohije.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela kod Prištine LJubiša Karadžić izjavio je da je u Prijedoru prvi put, kao i učenici ove škole.

“Ovo je priča koja traje, priča koja će značiti našoj, ali i djeci Prijedora i Republike Srpske. Značiće duhovno povezivanje, ono na šta mi stavljamo akcenat je naš kosovski zavjet koji treba svako od naše djece da zna da prepozna i da to vrednuje kroz život”, rekao je Karadžić.

Direktorka prijedorske OŠ “Dositej Obradović” Dubravka Rađenović navela je da su iz Lapljeg Sela doputovala 44 učenika, tri nastavnika i direktor škole.

“Ovo je human, emotivan i dirljiv projekat. Program koji smo osmislili za njih je sve ono što naš grad može da ponudi djeci, da upoznaju grad, da se druže sa drugarima i ponesu divne uspomene sa ovog sedmodnevnog druženja”, navela je Rađenovićeva.

Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš izjavila je da grad i gradonačelnik Slobodan Javor putem Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji od srca podržavaju sve akcije, što će, kaže, raditi i u narednom periodu.

“Granica koja postoji između dvije republike, tamo gdje je naš narod, nije granica razdvajanja već granica spajanja”, poručila je Dodoševa.

SRNA

Foto: DiV radio