NaslovnicaNovostiPartizan obezbijedio Top 16 fazu Evrokupa

Partizan obezbijedio Top 16 fazu Evrokupa

Košarkaši Partizana pobjedom protiv Bahčešehira 88:75 u 9. kolu grupe A Evokupa obezbijedili su plasman u Top 16 drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Crno-bijeli su poslije trećeg uzastopnog trijumfa na učinku 5-3 i u preostala dva meča gostovaće Burgu i Veneciji, dok je turski predstavnik ostao samo na jednoj pobedi.

Ekipa iz Humske nije blistala u utakmici u kojoj su oba tima igrala u talasima. Partizan je u dva navrata olako prokockao dvocifrenu prednost, ali je u finišu proradio odlični Rašon Tomas koji je na obje strane terena odradio ogroman posao.

Tim Saše Filipovskog je u poslednjih pet minuta serijom 17:4 prelomio utakmicu i u naredna dva duela će pokušati da se domogne što bolje pozicije pred Top 16 fazu.

Tomas je bio najefikasniji sa 18 poena (6/8 za dva, 1/4 za tri, 3/4 slobodna bacanja) uz 6 skokova, asistenciju i 4 ukradene lopte, Kodi Miler-Mekintajer je dodao 17 (3/4 za tri), uz 4 skoka i 5 asistencija, Nikola Janković je imao 12, a Markus Pejdž 10.

Kod gostiju istakao se najbolji strelac takmičenja Erik Grin sa 25 poena, Tomas Akjazili je upisao 10, a Tomas Robinson 9. Pogledajte kompletnu statistiku.

Uniks je u Kazanju savladao Burg 76:71, a blistao je Ajzea Kenan sa 33 poena (4/6 za tri), 6 skokova i 5 asistencija.

U poraženoj ekipi Danilo Anđušić je upisao 12 poena (3/5 za dva, 2/5 za tri), skok i asistenciju za 25 minuta.

nezavisne

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno