Usvojen nacrt rebalansa budžeta

25

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 81.731.471 KM, što je 10 miliona KM više od plana.
Najveći dio ove razlike odnosi se na kredit od 6,5 miliona KM za finansiranje kapitalnih projekata, na transfer od 900.000 KM iz budžeta predsjednika Republike, od čega pola miliona KM za vrtić čija je izgradnja u toku i 400.000 KM za zamjenu stolarije na zgradi Mašinske i Elektrotehničke škole, te ne povećanje poreskih i neporeskih prihoda od 2,7 miliona KM.

Javna rasprava o nacrtu rebalansa budžeta biće održana od 3. do 10. juna, nakon čega će u formi prijedloga ponovo doći pred odbornike.

Odbornici su danas imenovali Milovana Polovinu za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada do izbora sekretara, a najduže do 90 dana. Polovina je imenovan na prijedlog Kluba odbornika SNSD-a.

Prethodno su sa ove dužnosti odbornici razriješili Dalibora Kosa, koji je za vršioca dužnosti bio imenovan 29. februara, takođe, na period ne duži od 90 dana.

Kos je kadar SNSD-a i razriješen je zbog isteka mandata.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Goran Velaula izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Kosom.

“Žao mi je što odlazi jer smo imali jako dobru saradnju, ali mi je drago što odlazi na funkciju na koju želi”, dodao je Velaula. 

SRNA