Produžen pritvor za 11 lica uhapšenih u akciji “Roma”

25

Okružni sud u Prijedoru je produžio pritvor na još dva mjeseca za 11 lica osumnjičenih za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, a koja su uhapšena u akciji u kojoj je pronađena laboratorija za uzgoj marihuane.
Sekretar Suda Nikolina Gašić rekla je Srni da je na prijedlog Okružnog tužilaštva Prijedor pritvor produžen za lica čiji su inicijali D.R, V.V, B.S, G.H, D.J, O.K, D.V, S.M, M.U, M.K i I.L.

Prema njenim riječima, razlog za produženje pritvora je bojazan da će osumnjičena lica ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijete, a za ta krivična djela se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža.

U akciji “Roma” 23. aprila uhapšena su i lica D.K. i M.J. iz Prijedora, te B.K. iz Banjaluke koja su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor puštena da se brane sa slobode.

Pretresima koji su tog dana izvršeni na 13 lokacija u Prijedoru i jednoj u Banjaluci, kao i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu, budući da akcija traje od jula prošle godine, pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane s 209 stabljika indijske konoplje.

Pronađeno je i 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima.

SRNA