Gradonačelnik u posjeti Dječijem vrtiću ” Radost”

74

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je danas Dječiji vrtić “Radost” čime po tradiciji počinje obilježavanje 16. maja, Dana grada.
Osim druženja i razmjene darova s najmlađim sugrađanima, Javor je obišao i preuređenu salu mlađe vrtićke grupe što je samo jedan u nizu projekata koje je Gradska uprava realizovala i na kojima radi da bi djeca imali što bolje uređen prostor i kvalitetno provodila vrijeme.

U okviru majskih svečanosti Udruženje likovnih umjetnika Prijedor sa najmlađim školarcima oslikava zgradu vrtića na Urijama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za petak, 10. maj, predviđena je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi radnika Gradske uprave i najavljena humanitarna aukcija radova polaznika škole slikanja Borisa Eremića u Galeriji “Sreten Stojanović” u 19.00 časova.

U subotu, 11. maja, u 12.00 časova na Malom trgu Turistička organizacija priređuje festival “Zdravica”, u 16.30 časova u kinu “Kozara” je besplatna projekcija filma o pjevaču DŽeju Ramadanovskom “Nedelja”, a u 20.00 časova Pozorište Prijedor igra novu predstavu 71. sezone “Let iznad kukavičjeg gnijezda”. Ulaz je besplatan, a potrebno je rezervisati karte.

U nedjelju, 12. maja, u 8.00 časova Planinarsko društvo “Klekovača” organizuje planinarski marš, u 10.00 časova Klub ekstremnih sportova “Albatros” priređuje penjačko takmičenje u svojoj hali, a u 16.30 časvoa kino “Kozara” ponovo besplatnu projekciju filma “Nedelja”.

Dan kasnije gradonačelnik će prirediti prijem za 20 najboljih učenika, a, osim njih, bilborde će ove godine krasiti i pet najboljih studenta, dok će u tri kategorije biti dodijeljene novčane nagrade za najbolje likovne radove o temi ljepota i znamenitosti Prijedora.

Za utorak, 14. maj, za 20.00 časova zakazan je nastup kamerne muzike Slavena Balaća i kamernog sastava “Timeus” u Galeriji “Sreten Stojanović”, a za srijedu, 15. maj, za 15.30 časova 63. međunarodna ulična trka na Trgu majora Zorana Karlice.

Na Dan grada, u četvrtak, 16. maja, od 10.00 do 13.00 časova trajaće Dječija gradska olimpijada na Trgu majora Zorana Karlice, za 10.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike “Za krst časni” i oslobodiocima Prijedora, a za podne svečana akademija u Pozorištu Prijedor.

U večernjim časovima na Malom trgu biće održani koncerti, gdje će za najmlađu publiku nastupati Leontina Vukomanović i hor od 19.00 do 20.30 časova, a od 20.30 do 22.30 grupa “Evergrin”.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” od danas do 16. maja daje 50 odsto popusta na učlanjenje.

SRNA