Još dva dana ostalo je da se skupi potreban novac za liječenje u Budimpešti devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa.
Za njegovo liječenje potrebno je 2,5 miliona evra, a nedostaje još 360.000 evra.

Na “Fejsbuk” stranici “Da i Vukan pobedi SMA” pozivaju za pomoć malom Vukanu i navode da je preostalo da se za dva dana prikupi još 360.000 evra.

“Još uvek verujemo da su čuda moguća. Verujemo da će Vukan sutra hodati, smijati se i uživati u čarima života, ali isto tako verujemo da možemo završiti akciju do 18. maja. Pomozite nam, jako, najjače do sada. Da od srede svi nabacimo osmehe na lica i obasja nas sreća jer smo uspeli da završimo ovo na vrijeme. Uradimo to za Vukana!”, navodi se na ovoj stranici.

Otkako se saznalo da Vukan Stoiljković iz Vranja ima spinalnu mišićnu atrofiju, organizuju se akcije prikupljanja pomoći za njegovo liječenje i u Srbiji i u inostranstvu.

Lijek “zolgensma”, koji mu je neophodan, košta 2,5 miliona evra.

U Srbiji se za pomoć u liječenju malog Vukana može poslati SMS poruka – 1239 na 3030, a u Republici Srpskoj pozivom na broj 1414 ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

SRNA