NaslovnicaNovostiPrijedorForum za bezbjednost zajednice:Putu ka školi nedostaju trotoari,đacima predaleko stanice

Forum za bezbjednost zajednice:Putu ka školi nedostaju trotoari,đacima predaleko stanice

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora kao novoidentifikovane probleme izdvojio je nedostatak trotoara u naselju Pećani na putu do škole, kao i udaljenost autobuskih stanica za đake putnike iz dvije gradske osnovne škole.
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Zdravko Budimir rekao je da ova dva problema utiču na bezbjednost učenika.

Ne postoji trotoar do dvorišta Osnovne škole /OŠ/ “Dositej Obradović” na Pećanima, kao ni preko mosta na Puharskoj, a ulica koja vodi do škole je veoma prometna, što ugrožava bezbjednost kako učenika i radnika škole, tako i stanovnika ovog naselja.

Drugi problem se odnosi na učenike putnike škola “Desanka Maksimović” i “Branko Ćopić”, jer učenici ne putuju đačkim linijama, pa su im autobuske stanice znatno udaljene od škola.

“U razgovoru sa prevoznicima rečeno je da su linije i stanice unaprijed regulisane odlukama i da oni ne mogu mijenjati linije”, naveo je Budimir.

Igor Miletić iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora rekao je da će ovo odjeljenje razmotriti moguća rješenja ovih problema s ciljem što veće bezbjednosti učenika.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora je savjetodavno tijelo koje čine predstavnici tridesetak instutucija i koje se sastaje jednom u dva mjeseca da sagleda šire aspekte bezbjednosti i predlaže rješenja.

SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno