NaslovnicaNovostiFudbaleri Rudar Prijedora gostuju u Zvorniku, juniori dočekuju Mladost

Fudbaleri Rudar Prijedora gostuju u Zvorniku, juniori dočekuju Mladost

Nakon odigrana četiri kola, tim FK Rudar-Prijedor će u nedjelju otputovati u Zvornik, gdje će ih u okviru 5. kola m:tel Prve lige RS ugostiti FK Drina. Utakmica je zakazana u 16:30 časova, igraće se pred praznim tribinama, a direktan TV prenos moći ćete da pratite na kanalu ArenaSport 1.

Pomoćnik šefa stručnig štaba Rudara Marko Tešić, pred ovu utakmicu je rekao da su svi igrači spremni i u protokolu za ovaj meč, i dodao: “Poslije prva četiri kola možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, međutim još nsmo došli do “igre” koju priželjkujemo. Vrijedno radimo na otklanjanju nedostataka koje smo pokazali posebno u dvije utakmice koje smo odigrali kao domaćini. Spremni ćemo otići u Zvornik po, nadam se, pozitivan rezultat, a to je u našem slučaju pobjeda.” Tešić se dotakao i prethodnog meča gdje su žuto-plavi u dramatičnoj završnici slavili protiv ekipe Alfa Modriče sa 3:2: “Odlično smo otvorili tu utakmicu, rano poveli, i imali priliku da preko Stjepanovića riješimo 70% te utakmice. Uslijedio je pad, i primljeni golovi u drugom poluvremenu nakon grešaka. Na svu sreću, izmjenama i ulaskom Jaćimovića i Danilovića, uspijeli smo da dođemo do pobjede. Sutra nam predstoji video analiza te utakmice, i mi u stručnom štabu znamo na koje segmente igre ćemo da ukažemo igračima da obrate pažnju, i nadam se da ćemo već protiv Drine doći do onog nivoa igre kojeg smo pružali u pripremnim utakmicama.”

Na konferenciji za medije bio je i junak pobjede nad Modričanima, Ilija Danilović, koji je na debiju iz snova prvo asistencijom doprinio izjednačenju, da bi golom u poslednjim sekundama donio veliko slavlje Prijedorčanima. O svojoj ulozi u pobjedi nad Alfa Modričom, Danilović je izjavio: “Veoma sam srećan što sam u prvom nastupu za Rudar-Prijedor asistitirao i zabio gol. Ipak, sve zasluge pripadaju cijeloj ekipi, jer sreću treba zaslužiti, a mi smo je definitivno zaslužili borbom od prvog minuta.” Medijima je prenio da je atmosfera u timu odlična, da se vrijedno radilo sa pomoćnim trenerima i ove sedmice, pored izostanka Šefa stručnog štaba Borisa Savića, i da u Zvornik putuju po nova 3 boda.

Juniori Rudara će svoj meč 5. kola Omladinske Premijer lige BIH U-19 odigrati u subotu na Gradskom stadionu u Prijedoru protiv FK Mladost Doboj-Kakanj.

Šef stručnog štaba juniora Srđan Marjanović očekuje povoljan rezultat u predstojećem meču: “Očekuje nas teška utakmica, kao što je i svaka u ovom takmičenju. Ekipa Mladosti je u rangu sa nama, i mi ćemo kao domaćini pokušati da htijenjem i zalaganjem dođemo do pobjede. Nemamo kadrovskih problema, a s obzirom na oslabljenost ekipe uslijed prestanka staža nekih bitnih igrača u juniorskom pogonu, radimo na dovođenju određenih pojačanja. Još nemamo definitivnu potvrdu da li će na ovom meču nastupati Dragan Bilbija, koji je u opticaju i za seniorski tim. Ukoliko ga budemo “imali” u subotu, biće to značajno pojačanje za naš tim.”

Napadač Rudara Miloš Sadžak, izjavio je: “Ekipa Mladosti je, za razliku od nas, povezala dobre rezultate prethodnih kola, ali to ne mora ništa da znači na samom početku prvenstva – mi idemo na pobjedu. Ono što mogu da obećam je, da ćemo mi kao tim dati sve od sebe da pobijedimo u subotu.”

Izvor: Rudar-Prijedor

POVEZANI ČLANCI

Popularno