Na sportskom aerodromu Lesce kod Bleda (Slovenija), juče je završeno drugo kolo ovogodišnje serije Svjetskog kupa u padobranskim skokovima na cilj – Parachute World Cup Series. U konkurenciji 38 timova, uključujući i profesionalne, uglavnom vojne ekipe, kao i reprezentacije najjačih padobranskih nacija Svijeta, nastupila je i ekipa Aero-kluba „Prijedor“. Uz standardnu postavu: Boban Ivetić, Draško Lajić i Siniša Vujaković, za Prijedorčane su takmičili James Jimmy Hayhursti rođeni Banjalučanin Edin Ališa, obojica reprezentativci SAD i učesnici predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Prijedorčani, ekipni šampioni 26. Prijedor Opena i najjača ekipa Regije, nisu se osramotili ni u vrhunskoj svjetskoj konkurenciji. Do posljednjeg, osmog turnusa, Prijedor Team držao se na sjajnoj 14. poziciji, ali su u zadnjem skoku, u izuzetno komplikovanim vremenskim uslovima, s jakim vjetrom i nepredvidljivim termičkim strujanjima, imali veliki peh i pali pet mjesta na tabeli, zauzeli 19. mjesto i ipak ostavili iza sebe brojne druge i treće postave evropskih profesionalnih vojnih ekipa.

– Skok na cilj zna da bude brutalno nefer padobranska disciplina, što smo na ovom takmičenju, na žalost u dva navrata, na svojoj koži osjetili i mi – rekao je za naš portal Siniša Vujaković, kapiten tima.

Kaže da su vremenski uslovi bili jako teški.

– Vjetar je orgijao sva tri dana i bila je čista lutrija da li će i koliko puta, usred skoka, promijeniti i pravac i jačinu i učiniti kupolu jedva upravljivom. Takve uslove na granici regularnosti imali smo u drugom i zadnjem skoku, što nas je koštalo boljeg plasmana u ekipnoj, a Bobana Ivetića u pojedinačnoj konkurenciji. Velika šteta za Bobana, kome je ovo posljednja provjera forme pred nastup na Svjetskom prvenstvu, u reprezentaciji Srbije – dodao je Vujaković.

Unatoč pehu s vremenskim (ne)uslovima, Prijedorčani su i u svjetskoj konkurenciji, na kultnom aerodromu Lesce/Bled, pokazali da imaju potencijal za nezvaničnu titulu najbolje amaterske ekipe Svjetskog kupa.

Na drugom kolu Svjetskom kupu, na poziv organizatora, učestvovao je i Sanimir Sani Handanagić, prijedorski padobranski sudija s nacionalnom licencom i kandidat za FAI sudijsku licencu, što se smatra velikim priznanjem, kako za njega tako i za prijedorsko i BiH padobranstvo.

infoprijedor.com