Dresovi i predmeti Novaka Đokovića, Dijega Maradone, Pelea i još nekolicine najvećih zvijezda u istoriji sporta od danas mogu da se nađu na jednom mjestu i to u drugoj postavci u Muzej sporta u Sportski centar Borik.

I kao što reče jedan od učesnika pres konferencije Veselin Vujović, eksponatima na “Izložbi međunarodnog sporta” divili bi se ljudi u Parizu, Madridu, Londonu…

Banjaluka je prva koja ima ovako nešto, a ponajviše zahvaljujući jednom od najvećih kolekcionara na sportskih rekvizita na svijetu Borisu Vrhovcu.

– Toliko je toga, ne volim puno da pričam, ali ovi dresovi su priča za sebe. Imao sam veliku želju da ovu izložbu poklonim gradu Banjaluka, da oni vide opremu svojih idola. Znam da se oni poistovjećuju sa svojim idolima i nadam se da će svako naći nešto za sebe – rekao je Vrhovac.

Direktor Sportskog centra “Borik” Nenad Talić ističe da je i u prvoj postavci Muzej sporta opravdao svoja očekivanja, te da je otvaranje vrata ovakve ustanove pun pogodak.

– Uz podršku Grada smo napravili muzej koji ima samo pozitivne kritike. Postoji želja da on bude u većem prostoru i mi smo raspoloženi da radimo u tom pravcu. Da smo napravili dobru stvar, da je sportski centar napravio nešto dobro, pokazuje ogromna posjeta. Želim da se zahvalim Vrhovcu. Iako su mnoge zemlje željele da ovu izložbu imaju kod sebe, Boris je odlučio da je napravi u našem gradu, i na taj način Banjaluku stavi na mapu svijeta. Muzej ima dva cilja, sa jedne strane to je turistička ponuda našeg grada, a sa druge, motiv mladima da se njihovi dresovi nekada nađu na ovom mjestu – rekao je Talić.

Otvaranju izložbe prisustvovali su još proslavljena košarkašica Jadranka Ćosić Trkulja i linijski sudija u tenisu Ozren Đurđević.

Izvor:glassrpske