NaslovnicaNovostiZa asfaltiranje deset ulica Vlada Srpske obezbijedila 270.000 KM

Za asfaltiranje deset ulica Vlada Srpske obezbijedila 270.000 KM

U Aerodromskom naselju u Prijedoru u toku je asfaltiranje deset ulica, vrijednosti 270.000 KM koje u cjelosti finansira Vlada Republike Srpske, rekao je danas gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
On je naveo da su u toku ove i krajem prošle godine krenuli sa rješavanjem infrastrukturnih problema u Aerodromskom naselju.

“Do sada smo, uz ovih deset ulica, asfaltirali ukupno 35 i ostaće nam još tri-četiri ulice, pa da u potpunosti stavimo tačku na asfaltiranje kada je u pitanju ovaj dio našeg grada”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru prilikom obilaska radova.

On je naglasio da se nastavlja raditi intenzitetom kojim se radilo tokom cijele godine i da nakon Aerodromskog naselja slijede Nova Orlovača, Vrbice i Topolik.

“Kada završimo te mjesne zajednice, prelazimo u nove i radićemo dok nam god vremenski uslovi dozvoljavaju i, naravno, čim počne sezona iduće godine”, pojasnio je Javor.

On je istakao da će kroz desetak dana biti potpisan ugovore sa odabranim izvođečem rekonstrukcije Ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani, te da je danas pušten tender za izgradnju sobraćajnice u Busnovima za koju su Vlada Srpske i Šumsko gazdinstvo Prijedor obezbijedili po 300.000 KM, a grad Prijedor 50.000 KM.

Mještanin Aerodromskog naselja Nikola Marić rekao je da je asfaltiranje ulica veoma važno stanovnicima ovog dijela grada.

“Mi prije dvije godina nismo imali /asfalta/, par ulica je samo bilo asfaltirano, a u proteklom periodu od dvije godine asfaltirano je više od 30 ulica”, naveo je Marić.

On je dodao da će se završetkom ove aktivnosti ostati još tri ili četiri ulice da se asfaltiraju, ukupne dužine do 350 metara.

“Bilo je prašine, blata i nezgodno je bilo za djecu. Samo da vidite kolika je dragost djece u naselju gdje su ulice asfaltirane”, rekao je Marić.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://divradioprijedor.com/u-prijedoru-vozio-sa-55-promila-alkohola/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments