NaslovnicaNovostiVlada Srbije donirala 13.500 doza Republici Srpskoj

Vlada Srbije donirala 13.500 doza Republici Srpskoj

Vlada Republike Srbije odlučila je da Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije donira Republici Srpskoj 13.500 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa.

Zahvaljujući ovoj odluci i saradnji Vlade Republike Srbije sa Vladom Republike Srpske, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja RS, obim vakcinacije protiv sezonskog gripa u Republici Srpskoj će biti povećan.

Nadležne institucije Republike Srbije i Republike Srpske će u narednim danima preduzeti sve neophodne korake kako bi donacija bila što prije realizovana i kako bi građanima Republike Srpske ove dodatne količine vakcine protiv sezonskog gripa bile dostupne.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će, kao i u prethodnom periodu, organizovati distribuciju vakcina prema građanima.

Podsjećamo, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske je nabavio 20.000 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 5.000 komercijalnih vakcina, koje su potrošene u veoma kratkom roku. Zbog velike zainteresovanosti za vakcinaciju, Institut se odlučio za nabavku dodatnih količina vakcina, ali dobavljači nisu mogli obezbijediti nove doze.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ovom prilikom izražava zahvalnost Vladi Republike Srbije na nesebičnoj podršci i značajnoj pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srpske, naročito u vrijeme pandemije virusa korona.

POVEZANI ČLANCI

Popularno