NaslovnicaNovostiPrijedorViše stotina djece na Danu bez automobila

Više stotina djece na Danu bez automobila

Grad Prijedor danas je povodom Evropske sedmice mobilnosti organizovao Dan bez automobila koji je okupio više stotina djece iz vrtića i škola.
Djeca su nosila transparente s crtežima i natpisima kojima se promovišu zdravi životni stilovi.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da se Prijedor, kao i svake godine, pridružuje ovoj akciji gdje želi svim građanima da ukaže na potrebu da povedu više računa o ekologiji.

“Poruka je da što manje koriste svoje automobile, da što više koriste alternativna prevozna sredstva kao što su bicikli, trotineti i slično, da tako manje zagađujemo životnu sredinu”, rekao je Kabić novinarima u Prijedoru.

On je pozdravio učešće predškolaca i školaraca u ovoj manifestaciji kako bi im se od najmlađeg uzrasta ukazivalo na to kako se treba ponašati da se štiti životna sredina.

U centru grada saobraćaj je obustavljen od 11.00 do 14.00 časova kako bi se građanima omogućilo da uživaju u aktivnostima kao što su pješačenje, vožnja biciklima, rolerima i trotinetima, sportske aktivnosti, te dječije igraonice.

SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno