NaslovnicaNovostiVatrogasci u ovom mjesecu imali devet intervencija uklanjanja zmija

Vatrogasci u ovom mjesecu imali devet intervencija uklanjanja zmija

Prijedorski vatrogasci u junu su na poziv građana imali devet intervencija uklanjanja zmija, rekao je starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić.
Martić je rekao da je broj ovakvih interevencija u porastu, naročito u posljednjih par dana.

“Karakteristično je da je sve više ovih intervencija u zatvorenim objektima, da zmije ulaze u garaže, u vozila, u predulaze kuća, i bilo je slučajeva po dvije odjednom da se nađu na istom mjestu”, rekao je Martić na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice Grada Prijedora.

On je naveo da među vatrogascima nema stručnjaka koji bi sa sigurnošću tvrdili o kojim je vrstama zmija riječ, ali da se, u komunikaciji s mještanima, najčešće čuje da je riječ o zmijama koje nisu opasne ni otrovne, uglavnom o smukovima.

Forum je iskazao zahvalnost Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici na aktivnostima uklanjanja zmija po pozivima građana, iako to nije u opisu poslova vatrogasaca niti su za tu djelatnost obučeni i opremljeni.

“U nekim drugim lokalnim zajednicama za te poslove angažovane su firme koje u opisu poslova imaju i tu aktivnost, ali takvih firmi u blizini Prijedora nema. Stoga se javno želimo zahvaliti našim vatrogascima”, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Foruma Draško Đenadija.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno