NaslovnicaUncategorizedUskoro trotoar kod škole na Urijama

Uskoro trotoar kod škole na Urijama

Za sedam dana trebalo bi da bude završen trotoar kod Osnovne škole /OŠ/ “Petar Kočić” i vrtića na Urijama za šta je izdvojeno 74.000 KM, a mjesto izgradnje juče je posjetio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
Trotoar je dug 563 metra i širok dva metra.

“Mještani Urija čekaju više od decenije da ovaj problem bude riješen i, mada su se u više navrata obraćali prethodnoj Gradskoj upravi, nije bilo sluha za to”, izjavio je Javor novinarima.

On je naveo ovu školu pohađa oko 1.200 učenika i da je frekvencija đaka izuzetno velika. “Bezbjednost djece nam je najvažnija i upravo iz tog razloga smo odredili da ovo bude jedan od prioriteta”, naglasio je Javor.

On je rekao da se projekat realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske i da se time još jednom pokazuje značaj saradnje između republičke i lokalne vlasti.

Prema njegovim riječima, rezultat te odlične saradnje je ovaj projekat, kao i mnogi koji su završeni ili će biti realizovani do kraja godine.

“Prethodnih dana smo dobili određena sredstva Vlade Republike Srpske uz pomoć kojih ćemo uspjeti da realizujemo planirano, a neki od tih projekata su završetak sportske dvorane u Omarskoj za koju je obezbijeđeno dva miliona KM, početak izgradnje kanalizacione mreže u Omarskoj vrijedne milion KM i sufinansiranje parohijskog doma. Tu je izgradnja vodovodne mreže u Velikom Palančištu, Kavaništu i Starom Voćnjaku i ta naselja će, zahvaljujući Vladi Srpske, dobiti vodu”, rekao je Javor.

On je za naredni period najavio raspisivanje tendera za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica širom grada.

Direktor OŠ “Petar Kočić” Gorana Bosančić izrazila je zadovoljstvo što je kao rukovodilac ove velike škole dočekala izgradnju trotoara.

“To je početak brige o djeci, posebno u ovom naselju gdje godinama ukazujemo na probleme za naše najmlađe sugrađane. Drago mi je što ova lokalna vlast to nije svela samo na obećanje”, rekla je Bosančićeva.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da je ovo posljednji dio okvirnog sporazuma koji je prošle godine potpisan sa Gradskom upravom u iznosu od tri miliona KM u okviru kojeg su realizovana četiri pojedinačna ugovora u kojima je odrađeno šezdesetak lokacija – od lokalne putne mreže do gradskih saobraćajnica.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno