NaslovnicaNovostiPrijedorUlicama Prijedora marširao „Besmrtni puk“

Ulicama Prijedora marširao „Besmrtni puk“

Marš “Besmrtnog puka” održan je danas u Prijedoru povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja.
Potomci učesnika u borbi protiv fašizma sa slikama svojih predaka u rukama prošetali su od zgrade Gradske uprave do Spomenika oslobodiocima Prijedora u parku na Pećanima.

Željko Šormaz, predsjednik Udruženja za očuvanje tradicije koje je organizator marša, izjavio je novinarima da je ovo sjećanje na sve borce i poginule u Drugom svjetskom ratu.

“U ovoj godini se navršava 80 godina od kozarske epopeje. Ne možemo ostati nijemi da naši stradali odu u zaborav. Simboličan naziv `Besmrtni puk` će ostati narednim pokoljenjima i mlađim generacijama da se sjećaju antifašističke borbe”, rekao je Šormaz.

U maršu “Besmrtnog puka” učestvovao je i Ranko Kaurin, koji je nosio sliku i odlikovanja svoga oca Bogdana, koji je nosilac partizanske spomenice.

“Ne može se dozvoliti prekrajanje istorije. Moramo čuvati slobodu koju su nam naši preci izvojevali”, poručio je Kaurin.

Ognjen Vukić je nosio sliku narodnog heroja Radeta Bašića.

“To je ujak moje majke. Ponosan sam što zajedno sa sinom nosim njegovu sliku. Drago mi je da učestvujemo u ovoj manifestaciji”, rekao je Vukić.

SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno