NaslovnicaNovostiU Srpskoj još 39 zaraženih koronom, prijavljena tri smrtna slučaja

U Srpskoj još 39 zaraženih koronom, prijavljena tri smrtna slučaja

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini testirano je 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 39 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 15 muških i 24 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 21 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modriče i Pala, tri osobe su iz Banjaluke, po dvije iz Dervente i Čelinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslića i Šamca.

U posljednja 24 časa, IJZ RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada, muškarcu starije životne dobi iz Šipova i muškarcu starije životne dobi iz Doboja.

Do sada su u RS potvrđeno 8.283 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 277 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.290 osoba, a testirana je ukupno 71.391 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 207, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 145.

U Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.032 osobe, a nadzor je završen kod 54.580 osoba.

POVEZANI ČLANCI

Popularno