NaslovnicaNovostiU Srpskoj 81 novi slučaj virusa korona

U Srpskoj 81 novi slučaj virusa korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 544 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 81 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 44 muške i 37 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 49 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine, Gradiške, Istočne Ilidže i Teslića, četiri iz Srpca, po tri iz Mrkonjić Grada, Pala, Prnjavora i Ribnika, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Foče, Čelinca i po jedna iz Doboja, Zvornika, Istočnog Starog Grada, Kotor Varoša, Modriče, Nevesinja, Stanara, Čajniča i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.976 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 294 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.948 osoba, a testirano je ukupno 76.717 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 164, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u opštim bolnicama 115.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.631 osoba, a nadzor je završen kod 58.830 osobe.

rtrs

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments