NaslovnicaNovostiU Mostaru održana prva sesija strateškog planiranja za mlade lidere

U Mostaru održana prva sesija strateškog planiranja za mlade lidere

Od 8. do 11. oktobra u Mostaru je održana prva sesija strateškog planiranja za mlade lidere koju je organizovao CEFE BiH. Sesiji su prisustvovalo 26 mladih osobe iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, koje su u svojim lokalnim zajednicama i regijama prepoznate kao sposobne da promišljaju o viziju društva i zajednice u kojoj žive i posjeduju vještine potrebne da donesu promjenu.

Tokom četiri dana, učesnici sesije, razmijenili su mišljenja o gorućim problemima mladih i zajedno započeli rad na njihovim rješenjima, kroz inicijative i projekte iz različitih oblasti. Najmanje pet inicijativa mladih dobiće priliku i podršku za implementaciji u periodu od četiri mjeseca. Tokom pripreme i implementacije inicijativa mladima će biti osigurana i mentorska podrška i praćenje, a po završetku implementacije mladi lideri će se ponovo okupiti, kako bi razmijenili iskustva, podijelili međusobno priče o uspjesima, kao i izazovima sa kojima su se susreli u svojim lokalnim zajednicama i napravili plan za nastavak djelovanja.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

[vc_gallery interval=”3″ images=”2399,2400,2398,2397″]
[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno