NaslovnicaNovostiTim za dezinfekciju nastavlja sa radom

Tim za dezinfekciju nastavlja sa radom

 Tim za dezinfekciju javnih površina i ustanova, koji djeluje pri Gradskom štabu za vanredne situacije Prijedor, sastao se sinoć kako bi dogovorio nastavak plana djelovanja u narednom periodu.
Šef ovog tima Zlatko Ritan izjavio je novinarima da tim ima dovoljno ljudi i tehničke kapacitete, te da su spremni za rad na terenu i najavio nastavak dezinfekcije u gradu već za naredni vikend.

“Dogovorili smo se da ćemo djelovati po potrebi, a krenućemo već narednog vikenda sa dezinfekcijom javnih površina koje ćemo ubuduće tretirati jednom sedmično”, rekao je Ritan.

On je dodao da će u slučaju potrebe biti organizovano pranje ulica hlorom uz pomoć cisterni, a vršiće se i dezinfekcija javnih ustanova.

“Građanima ćemo biti na usluzi i za dezinfekciju stubišta u stambenim objektima”, rekao je Ritan.

On je dodao da će i ovog puta dio tima činiti prijedorski voćari i mladi Prijedora, koji su zajedno sa komunalcima i vatrogascima prethodnih mjeseci obavljali kvalitetan posao i značajno suzbili širenje virusa korona na području grada.

Predsjednik gradskog Udruženja voćara Mladen Marjanović izjavio je da je u prethodnom periodu 15 ekipa voćara vršilo dezinfekciju u gradu.

“Naše ekipe su vršile dezinfekciju javnih površina i trudili smo se da pokrijemo šire područje grada, te smo ovdje radi daljeg dogovora i potvrde da smo i dalje na raspolaganju za akciju dezinfekcije”, rekao je Marjanović.

Sekretar Omladinskog savjeta grada Radovan Đaković izjavio je da volonterski centar koji djeluje pri ovom savjetu broji 60 mladih i da je i dalje aktivan i dostupan Gradskom štabu za vanredne situacije.

POVEZANI ČLANCI

Popularno