NaslovnicaNovostiRS-BIHSve spremno za prvi „INVEST FORUM”

Sve spremno za prvi „INVEST FORUM”

Prvi „INVEST FORUM” u organizaciji Vlade Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske biće održan u utorak, 19. septembra 2023. godine u Banskom dvoru u Banjoj Luci.
„INVEST FORUM“ naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ okupiće više od 300 učesnika – privrednike iz Italije, Japana, Kine, Turske, Švajcarske, Srbije, Austrije, Mađarske, Ruske Federacije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hrvatske, Grčke, Holandije, Poljske, Slovenije, Azerbejdžana, Češke, NJemačke, Velike Britanije, Bjelorusije i Belgije.

Među učesnicima su i predstavnici vlasti, privrednih komora, diplomatskog kora. Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske, a sve s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.
Privrednicima će biti prezentovan stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, prezentovane kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, a lokalne zajednice će predstaviti svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za braunfild i grinfild investicije.
Vlada Republike Srpske predstaviće projekte u sektorima privrede i pogodnosti za ulaganje u Republici Srpskoj, Ministarstvo finansija predstavlja stimulativnu poresku politiku u Republici Srpskoj za investiranje, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske promoviše investicione potencijale i mogućnosti ulaganja u Republici Srpskoj, dok će gradovi i opštine Republike Srpske predstaviti mogućnosti investiranja u poslovne zone.
U drugom dijelu zvaničnog programa akcenat je na uspostavljanju poslovne saradnje privrednika, kao i saradnje međunarodnih institucija/organizacija i institucija Republike Srpske, a sve s ciljem jačanja ekonomske saradnje.

„INVEST FORUM“ je prilika za razgovor o konkretnim investicionim mogućnostima i ponudama Republike Srpske, kao i poslovna prilika za uvezivanje privrednika Republike Srpske i stranih privrednika, putem partnerstva ili direktnih ulaganja.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments