NaslovnicaNovostiStadion u Napulju mijenja ime u Maradoninu čast

Stadion u Napulju mijenja ime u Maradoninu čast

Poznati fudbalski stadion u Napulju ”San Paolo” ubuduće će nositi ime po legendarnom Dijegu Armandu Maradoni. To je juče predložio gradonačelnik, a Napoli prihvatio.

Fudbalski svijet juče je potresla smrt velikog Dijega, a posebno je emotivno sinoć bilo u Napulju, gdje je čuveni fudbaler ostavio neizbrisiv trag.

Nedugo poslije potvrde najgorih slutnji, svjetla na stadionu “San Paolo” upaljena su u čast čovjeka koji je klubu i gradu donio dvije titule šampiona Italije i mnogo, mnogo radosti.

Ispred brojnih murala u gradu podno Vezuva navijači su se sinoć okupljali, palili baklje i svijeće i odavali počast svom vanvremenskom idolu. Slično je bilo i ispred stadiona.

U cijeloj toj atmosferi šoka i tuge, na Tviteru se oglasio gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris, koji je predložio da gradski stadion u buduće nosi ime po Maradoni.

Taj prijedlog naišao je, logično, na oduševljenje i odobravanje svih, a ubrzo se načelno sa tim prijedlogom složio i vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis.

Јoš nije definitno utvrđen pun budući naziv, ali najvjerovatnije će on glasiti “Dijego Armando Maradona – San Paolo stadion”.

rts

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno