NaslovnicaNovostiŠaroliko obrazovanje novih gradonačelnika u RS, najviše ekonomista

Šaroliko obrazovanje novih gradonačelnika u RS, najviše ekonomista

Na čelu gradova u Srpskoj u naredne četiri godine biće najviše ekonomista.

Tridesetdevetogodišnji član SNSD-a Dalibor Pavlović, koji je izabran za gradonačelnika Prijedora, u ovom gradu završio je osnovnu i srednju školu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Univerzitetu u Beogradu. Potom je stekao zvanje mastera ekonomije.

“Ekonomija je moje polje i očekujem da mi znanje koje imam pomogne prilikom raspodjele, odnosno utroška i korištenja budžeta. Naravno, tu su i ljudi u mom timu pa ćemo zajedničkim snagama naći najbolje rješenje za raspoređivanje budžeta, ali i punjenje, što je puno bitnije”, rekao je Pavlović za “Nezavisne”.

Četrdesetjednogodišnji Ljubiša Ćosić (SNSD), gradonačelnik Istočnog Sarajeva, prema dostupnim informacijama, magistar je ekonomskih nauka te doktorand na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Ekonomista je i četrdesetjednogodišnji gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić (SNSD), koji je u tom gradu završio osnovnu i srednju školu, a zatim stekao zvanje diplomiranog ekonomiste 2004. godine. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2010. godine.

Najmlađi među novoizabranim gradonačelnicima, dvadesetsedmogodišnji Draško Stanivuković (PDP), koji će uskoro preuzeti kormilo grada Banjaluka, takođe je budući ekonomista.

Završio je Osnovnu školu “Aleksa Šantić”, a potom je upisao Gimnaziju u rodnom gradu. Nakon završene srednje škole stiče indeks Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

“Moja želja je da završim fakultet. U skladu s tim, koliko mi budu obaveze dozvoljavale, svaki slobodni trenutak iskoristiću da taj proces završim. Tu se ne radi o tome da ja ispite ne mogu da položim zato što ne znam ili neću, već je u pitanju nedostatak vremena. Moj prosjek ocjena je iznad 8,5”, kaže Stanivuković za “Nezavisne”.

Osim ekonomista, gradovima će u naredne četiri godine upravljati i gradonačelnici drugih struka…

Na čelu Gradiške voljom glasača ostaje pedesetsedmogodišnji Zoran Adžić (SNSD), koji je završio Elektrotehnički fakultet – energetski smjer u Beogradu 1988. godine.

Takođe član SNSD-a, četrdesetogodišnji Boris Jerinić, u naredne četiri godine biće gradonačelnik Doboja, gdje je rođen i završio osnovnu školu, dok je srednju školu završio u Cetinju.

“Diplomirao je na Teološkom fakultetu u Sankt Peterburgu. Master studije je završio u Novom Sadu i stekao zvanje master menadžmenta organizacije”, navedeno je na sajtu Gradske uprave Doboj.

Prema dostupnim informacijama, novi gradonačelnik Bijeljine, član SDS-a Ljubiša Petrović, rođen je 1988. godine u tom gradu, gdje je završio srednju medicinsku školu, a nakon toga i Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu prosječnom ocjenom 9,37, gdje je stekao zvanje doktora medicine.

Upisao je, prema dostupnim informacijama, doktorske studije na Odsjeku klinička medicina na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Specijalističke studije iz radiologije na Medicinskom fakultetu u Foči. Petrović, koji se dva dana uzastopno nije javljao na naše pozive, zaposlen je kao ljekar u Bijeljini.

Na čelu Zvornika i u naredne četiri godine biće pedesetpetogodišnji Zoran Stevanović (SNSD), koji je osnovnu školu završio u Roćeviću, a Gimnaziju u Loznici, nakon čega je 1989. godine diplomirao na Građevinskom fakultetu u Sarajevu i stekao zvanje diplomirani inženjer geodezije.

nezavisne

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno