NaslovnicaNovostiPULS MLADIH - ŠKOLA NOVINARSTVA FREE RADIJA

PULS MLADIH – ŠKOLA NOVINARSTVA FREE RADIJA

Došli smo do kraja serijala emisija „Puls mladih“. Vrijeme je da se sumiraju utisci i da se čuje mišljenje polaznika škole novinarstva kao i onih koji su ih vodili kroz tu školu.

Dejana Topić Daljević, glavni i odgovorni urednik Free radija i mentor u školi novinarstva tvrdi da je škola novinarstva kao i škola digitalnih medija omogućila mladim ambicioznim ljudima da nauče osnove radijskog novinarstva i digitalnih medija.

„Škola je prvenstveno bila namjenjena mladim ljudima od 16 do 30 godina sa područja regije Prijedor koji namjeravaju da se profesionalno bave novinarstvom, ali i svima onima koji žele da promijene profesiju ili steknu dodatna znanja i vještine. Teorijska i praktična nastava škole novinarstva trajala je četiri sedmice, nakon toga uslijedila je obuka iz oblasti digitalnih medija, a nakon toga svi polaznici druge generacije škole novinarstva zajedno sa novinarima Free radija i polaznicima prve generacije Škole novinarstva učestvovali su u realizaciji 30 radijskih emisija posvećenih mladim ljudima“, ističe Dejana.

Svoja iskustva sa nama su podijelili polaznici prve i druge generacije škole novinarstva: Tanja Zec, Tijana Vujčić, Jelena Vranjković i Željka Zgonjanin. Neki su krenuli u školu novinarstva iz znatiželje, neki zbog viška slobodnog vremena, a sa druge strane neki su kreuli iz čiste želje da se bave novinarstvom. Koji god je razlog za upis u Školu novinarstva, svi se slažu oko jednog, a to je da je Škola novinarstva veoma korisna, da proširuje vidike i da je za sve njih ovo bilo jedno veoma interesantno putovanje kroz koje su dosta toga i naučili.

„Vidjela sam konkurs koji je Free radio raspisao za prvu Školu novinarstva i zaista sam se zainteresovala i odlučila sam da se prijavim. Nisam znala šta me očekuje, nisam znala plan i program, ali Free radio je to zaista lijepo organizovao jer smo pored teoretskog dijela imali i praktične vježbe“, naglasila je Željka.

Pored već navedenih polaznika, svoje mišljenje o školi novinarstva podijelili su i Adila Ahmetagić, Mario Macura i Vedran Djurašinović.
„S obzirom da je ispred mene bilo neizvjesno ljeto, nije se znalo hoće li se negdje ići pa eto da vidim i to. Od malena su mi govorili da u radiju žive mali ljudi pa sam došao da vidim i zatekao sam velike ljude velikog srca i jedan odličan projekat u kojem sam učestvovao i stvarno sam uživao“, istakao je Vedran.

Gradjani grada Prijedora su takodje dobili priliku da iznesu svoje mišljenje o serijalu emisija „Puls mladih“ i o samoj Školi novinarstva. Neki su poslušali sve emisije, a neki su po neku i propustili. U koju god grupu spadali svi se slažu da je Škola novinarstva nešto pozitivno i definitivno nešto što je trebalo našem gradu.

„Što se tiče digitalnog marketinga i tu smo opet naučili neke osnovne stvari.Osposobili su nas za digitalni marketing koliko su bili u mogućnosti i probudili su interesovanje kod onih koji žele da se bave digitalnim marketingom“, navela je Marija Milutin, polaznik druge generacije Škole novinarstva i polaznik Škole digitalnih medija.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=akk54FXjqzs&t=1s”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno