NaslovnicaNovostiPU Prijedor - U akciji pojačane kontrole kažnjeno 2.066 učesnika u saobraćaju

PU Prijedor – U akciji pojačane kontrole kažnjeno 2.066 učesnika u saobraćaju

U višednevnoj republičkoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu Policijska uprava /PU/ Prijedor sankcionisala je ukupno 2.066 učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz ove uprave.
U saopštenju se navodi da je od ukupnog broja sankcionisanih, 1.288 sankcionisano zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u krvi u količini većoj od 1,5 promila, 33 vozača su lišena slobode. Slobode su lišena i dva vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, navodi se u saopštenju.

Republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu PU Prijedor realizovala je od 19. do 30. avgusta ove godine u okviru kampanje “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

POVEZANI ČLANCI

Popularno