NaslovnicaNovostiPrijedorčanin Mišo Papak samo niže uspjehe: Pripadnik SAJ se bori za titulu...

Prijedorčanin Mišo Papak samo niže uspjehe: Pripadnik SAJ se bori za titulu najspremnijeg čovjeka na svijetu

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske Mišo Papak osvojio je veoma zapažane rezultate na nedavnom takmičenju u krosfitu u Bugarskoj, a upravo se sprema za takmičenje za fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu.

Mišo u razgovoru za Srpskainfo priča da je krajem septembra ove godine učestvao na „Internacional Bulgarian crossfit championship“ i da se takmičio u „elit“ kategoriji, poznatijoj kao „kategorija onih koji mogu“.

U veoma ozbiljnoj konkurenciji, ovaj Prijedorčanin je zauzeo četvrto mjesto, a zaostajao je samo pet bodova za trećeplasiranim Bugarinom koji je prošle godine napravio zapažene rezultate na Svjetskom krosfit takmičenju.

Krosfitom se bavim oko tri godine. To je prilično kratak vremenski period ako uzmemo u obzir činjenicu da se većina elitnih takmičara bavi mnogo duže ovim sportom, što me dodatno čini ponosnim na rezultate koje sam do sad napravio i daje mi motivaciju za dalje napredovanje – rekao nam je ovaj pripadnik SAJ.

Kada je riječ o uspjesima koje je postigao u ovoj disciplini, ističe da je posebno ponosan na pomenuto takmičenje u Bugarskoj, gdje je u veoma jakoj konkureniciji ostvario jak rezultat.

– Na ovom takmičenju učestvovalo je 20 najspremnijih atleta sa naših prostora i zauzeo sam četvrto mjesto, a samo pet bodova sam zaostajao za trećim mjestom. Učesnici na ovom takmičenju su neki od najboljih u Evropi u ovoj disciplini – pojašnjava Mišo.

I nakon takmičenja u Bugarskoj, Mišo je nastavio sa jakim treninzima, jer se priprema za kvalifikacije za „Crossfit games“, a to je svjetsko prvenstvo u krosfitu koje će biti održano u oktobru ove godine u Americi.

– Takmičenje traje šest dana, a pobjednik nosi titulu fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu. Takođe se spremam i za „Athens throwdown“, jedno od najvećih takmičenja u Evropi, na koje sam se plasirao prošle godine – ističe on.

Kaže da mu je jedan od motiva bavljenja ovim sportom da predstavi svoju zemlju i Ministarstvo unutrašnjih poslova na najbolji mogući način, svojim ponašanjem, radom i rezultatima.

Ističe i da naporna i veoma složena obuka u SAJ svakako pomogla da dođe do što boljih rezultata na svim takmičenjema na kojima je učestvovao.

– Velika je čast i ponos biti pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, ali to sa sobom nosi veliku odgovornost i obaveze. Obuka u jedinici je konstantna, kompleksna, a često jako teška i naporna. Usko specijalizovane vještine i znanja koja sam stekao od iskusnih instruktora moraju biti na najvišem nivou da bi se obavili svi zadaci koji se stave pred jedinicu i pojedinca – rekao je Mišo.

Međutim, ističe da upravo te obuke, vještina i znanja koja je stekako u SAJ mnogo pomažu tokom treninga i takmičenja.

– Tokom selekcije i obuke u jedinici se često mogao čuti moto: „Oni koji mogu, oni ostaju – koji ne mogu, odustaju“ – tim motom se vodim tokom treninga i takmičenja, ali i života – istako je Mišo.

I nakon takmičenja u Americi kaže da neće odustati od krosfita.

– Rad u SAJ i podrška koju dobijam od kolega i nadređenih mi mnogo znači. Trudiću se i da na svim takmičenjima predstavim MUP u što boljem svetlu i da ostavarim što bolje rezultat – poručio je u razgovoru za Srpskainfo pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srpske Mišo Papak.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske rekli su da su ponosni na rezultate koje Mišo ostvaruje na takmičenjima i na način na koji predstavlja njihovo ministarstvo u svijetu.

OD PLIVANJA DO GIMNASTIKE
Mišo nam je objasnio da su trenizni i takmičenja u krosfitu veoma teški i traže puno posvećenosti.
Krosfit je kombinacija više sportskih disciplina kao što su plivanje, trčanje, biciklizam, dizanje tegova, gimnastika, veslanja, i još ima drugih disciplina. Kada se pripremate za takmičenje, svakoj od ovih disciplina trebate posvetiti dosta vremena – pojasnio nam je Mišo.

EuroBlic-srpskainfo.com

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno