NaslovnicaNovostiPrijedorčani zahtijevaju čišćenje korita rijeke Miloševice

Prijedorčani zahtijevaju čišćenje korita rijeke Miloševice

Mještani prijedorskih naselja Vrbice i Topolik zahtijevaju čišćenje korita rijeke Miloševice, koja pri svakoj obilnijoj kiši plavi naselja. Tvrde, korito se godinama ne čisti, zbog čega su često poplavljene njihove kuće. Strahuju od pogoršanja vremenskih uslova.

Mještanima prijedorskog naselja Topolik, svaka obilnija kiša donosi strah od poplava.

Mještanka Luca Despotović, kaže, korito Miloševice, smješteno nedaleko od njene kuće, ne čisti se godinama i zbog toga ne može da primi veliku količinu kiše. Prošle godine poplavljena joj je kuća, a rješenja i dalje nema na vidiku.

– Meni voda nije ušla u kuću do prošle godine, a poplavila je sobu i kupatilo. Tražila sam sredstva za sređivanje prostorija ali nikad ništa nisam dobila. Potrebno mi je bar da se očisti odvodni kanal i ništa drugo – priča Despotovićeva.

Zbog zapuštenog korita Miloševice, ogorčeni su i mještani susjednog naselja Vrbice. Zbog gustog šiblja, dio oko Miloševice zovu džunglom. Kažu, ako se ovako nastavi, poplave su neizbježne.

Četiri godine je prošlo kako korito nije čišćeno, niti ko vodi računa o tome. Kažu, neće se ni ove godine čistiti. Ako bude tako, gotovo je, potopiće nas ovdje sve – ističe Tode Novaković, mještanin naselja Vrbice.

Mještanin ovog naselja Vojislav Došenović kaže da je kanal čišćen prije par godina i da je bilo govora da su obezbijeđena sredstva za popločavanje, međutim, kako naglašava, od toga za sada nema ništa.

A iz prijedorske Gradske uprave stigao je odgovor:

– Čišćenju Miloševice, od ušća na rijeci Gomjenici do željezničke pruge, pristupiće se u narednom periodu. Pripremljena je potrebna projektna i tenderska dokumentacija, te se očekuje izbor izvođača – navedo u Gradskoj upravi.

I dok čekaju na čišćenje korita Miloševice, mještani Topolika i Vrbica, nadaju se da jesen neće biti kišna. Nezadovoljni su i situacijom putne infrastrukture u naseljima.

Autor: RTRS

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments