NaslovnicaNovostiPrijedorPomen na narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića

Pomen na narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića

U Prijedoru je danas prigodnim programom obilježeno 128 godina od rođenja i 82 godine od smrti narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića.
Predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Prijedor Veljko Rodić rekao je da je spomenik Mladenu Stojanoviću pred zgradom Gradske uprave podignut 1952. godine i da od tada na tom mjestu traje okupljanje radi sjećanja na veličinu i lik doktora Mladena Stojanovića.

“To je zato što je taj narod sa ovog kraja posebno cijenio i volio doktora Mladena i sa posebnim pijatetom imao pažnju prema njemu. Sadašnje generacije i one što će dolaziti poslije nas, ovdje će se okupljati i napajati duhom heroizma, humanosti, ljudskosti i veličine jednog čovjeka kakav je bio doktor Mladen”, rekao je Rodić novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je jako važno da djeca školskog uzrasta imaju tačnu informaciju i da znaju šta se dešavalo.

“Koliko je on bio značajan za grad Prijedor, govori podatak što mnoge ustanove, škole, sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva nose ime doktora Mladena Stojanovića. Ono što je radio za naš grad pokazuje njegovu odlučnost, prije svega njegovu hrabrost u Drugom svjetskom ratu kada se borio prvenstveno za svoj narod i za slobodu kada je okupator napravio te, nažalost, teške korake za istoriju potkozarskog naroda”, naveo je Javor.

Vijence i cvijeće na spomenik Mladenu Stojanviću položilo je više delegacija.

SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno