NaslovnicaNovostiKulturaOtvorena izložba fotografija Drage Stojnića "Boje Balkana"

Otvorena izložba fotografija Drage Stojnića “Boje Balkana”

U galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba fotografija Drage Stojnića iz Prijedora “Boje Balkana” u okviru obilježavanja 25 godina autorovog rada.
Dokumentarist novogradske galerije Mirjana Drljača rekla je da je ovo jedna od najboljih izložbi ove godine i izrazila nadu da će biti veoma posjećena.

Ona je dodala da se izložbom “Boje Balkana” završava sezona.

Teoretičar umjetnosti Daria Vujatović rekla je da u ovom ciklusu fotografija Stojnić pomno i suptilno približava, iako sveprisutne, nedovoljno osviještene trenutke.

Stojnić je naveo da je izložba “Boje Balkana” prije 10 godina bila postavljena u Prijedoru.

Drago Stojnić je prve fotografije napravio kada je imao 14 godina, a profesionalno se fotografijom bavi od 1998. godine.

Osim što je radio kao snimatelj i foto-reporter za RTV Prijedor i više listova u BiH i Srbiji, autor je nekoliko dokumentarnih filmova među kojima su “Prijedorčani na svjetskom prvenstvu u karateu” i “Grčkoj u pohode”.

Autor je i dokumentarnih serijala “Putujući Egiptu”, “Šapat Indije” i “Boje Balkana” koji su rađeni u saradnji sa akademskim slikarom Zoranom Radonjićem.

Stojnićeve fotografije su na portalima nerijetko bile fotografije dana, sedmice, mjeseca.

Na konkursu “AgroRoks 2023” prošlog mjeseca u Osijeku njegova fotografija “Seoska idila” proglašena je najboljom među 1.200 iz tri države.

Izložba, koju čini 21 fotografija, u Novom Gradu će biti postavljena do 29. novembra.

SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno