NaslovnicaNovostiOd početka nove školske godine oko 200 zaraženih u školama u RS

Od početka nove školske godine oko 200 zaraženih u školama u RS

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj epidemiološka situacija pod kontrolom i da je trenutno oko 90 učenika i nastavnika u izolaciji zbog pozitivnog testa na virus korona.
Trivićeva je rekla da je od početka školske godine do danas bilo oko 200 učenika i nastavnika koji su zaraženi virusom korona od ukupno 135.000 učenika i 15.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

“Ni u jednom pozitivnom slučaju virusa korona izvor nije bila školska ustanova, nego je utvrđeno da je to bila lokalna zajednica ili okruženje gdje učenici i nastavnici borave tokom dana”, rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da to ukazuje na odgovornost koju građani imaju kao pojedinci, te pozvala stanovništvo da se pridržava preporučenih epidemioloških mjera kako bi se broj zaraženih učenika i nastavnika sveo na minimum.

Trivićeva je rekla da je kontrola utvrdila da se rukovodstvo osnovnih i srednjih škola pridržava svih preventivnih mjera s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Izvor:SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno