NaslovnicaNovosti"OČUVAJMO RADNA MJESTA" Privredna komora uputila inicijativu da se nastavi izdavanje TURISTIČKIH...

“OČUVAJMO RADNA MJESTA” Privredna komora uputila inicijativu da se nastavi izdavanje TURISTIČKIH VAUČERA

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjedniku Republike Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske za nastavak projekta “Doživi Srpsku” i izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021. godine.

Privredna komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima da bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

U Komori smatraju da bi produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i ostalim destinacijama u Republici Srpskoj.

Privredna komora Republike Srpske zahvalna je predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

Ovim projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima i drugim centrima u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Komore.

U saopštenju se dodaje da je projektom promovisan turizam Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj.

Trenutno se turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu iskoristiti do 15. novembra.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno