NaslovnicaNovostiNOVE MJERE U SRBIJI Svi građani koji dolaze iz BiH, Crne Gore,...

NOVE MJERE U SRBIJI Svi građani koji dolaze iz BiH, Crne Gore, Hrvatske moraće OVO DA URADE

Svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, prije svega iz zemalja u kojima je došlo do “eksplozije” korona virusa poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju, saznaje Blic.

Kako je odlučeno na Kriznom štabu, ljekari će dalje, zavisno od zdravstvenog stanja građana, preporučiti da li je neophodan obavezan nadzor ili ne.

Ova odluka stupiće na snagu u petak 18. septembra u 18 časova, prenosi Blic.

– Ono što je jako bitno da su sve zemlje u okruženju bilježe porast novozaraženih. Crna Gora se nalazi na trećem mjestu, na tom spisku su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kod nas je situacija znatno povoljnija. Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u tim zemljama da se vrate u Srbiju do petka. Od petka u 18h se uvodi nadzor za sve putnike koji ulaze iz tih zemalja da bi se smanjio rizik. Apelujemo na sve građane da se vrate u svoju zemlju jer ćemo nakon toga imati drugačiji režim – istakla je dr Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da je nadzor od 10 dana po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

– Ove zemlje smo naveli jer se tu nalazi najveći dio naših građana. U dosta zemalja je gora epidemiološka situacija nego u našoj zemlji – dodala je Kisić Tepavčević.

Izvor:SrpskaInfo

POVEZANI ČLANCI

Popularno