NaslovnicaNovosti“Nektar OK Fest” karavan stigao u Prijedor

“Nektar OK Fest” karavan stigao u Prijedor

Izložba “OK fest retrospektiva” autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića otvorena je sinoć u Pozorištu Prijedor, čime je počela dvodnevna manifestacija u okviru “Nektar OK fest” karavana.

Direktor festivala Dubravko Suvara rekao je novinarima da je “OK fest” poprimio ovaj vid predstavljanja publici budući da je ona u u većem dijelu ove godine bila uskraćena za ovaj događaj, usljed posljedica pandemije korona virusa.

“Na sedmoj po redu stanici karavana, pripremili smo zanimljiv program sa željom da predstave kvalitetne sadržaje za publiku koja iz svih krajeva Republike Srpske pa i Prijedora posjećuje naš festival. Program je baziran na retrospektivi festivala kroz izložbu fotografija i filmskoj umjetnosti tako da smo ovdje došli sa dva filma”, rekao je Suvara.

On je dodao da je ovo prilika da i publici u Prijedoru donesu dašak Tjentišta i prenesu dio festivalske atmosfere kroz program koji ih očekuje.

Autor izložbe Vedran Ševčuk rekao je da je posljednjih pet godina oficijelni fotograf festivala.

“Nisam očekivao da će doći do jedne ovakve izložbe koja je nastala zbog manjka organizovanja festivala, ali bez obzira na to, ove fotografije treba da dočaraju atmosferu festivala što ne uključuje samo muziku, nego i ljude i prirodu koja se fotografijom samo djelimično može prikazati, nju ipak treba osjetiti”, rekao je Ševčuk.

U nastavku sinoćnjeg pograma održan je koncert Kombine kvarteta, muzičkog sastava koji njeguje džez muziku, odnosno traže svoj stil i pravac nastojeći da pomire tradicionalno i moderno.

Događaj se u Prijedoru realizuje u saradnji sa Pozorištem Prijedor gdje će danas od 18.00 časova biti organizovane projekcije filmova “Tusta”, režisera Andreja Korovljeva koji donosi priču o frontmenu benda KUD “Idijoti”, legendarnom Branku Črnac Tusti i “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu”, režisera Mladena Matičevića.

Ulaz za sve događaje su besplatne, broj mjesta je ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Pozorištu Prijedoru. I ovoga puta program se realizuje u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

“Nektar OK fest” karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja “Sarajevski kiseljak” i voda “Sara”, a nastavak slijedi u Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno