NaslovnicaNovostiPrijedorMilion KM za rekonstrukciju ulice u centru grada

Milion KM za rekonstrukciju ulice u centru grada

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor ozvaničio je danas početak rekonstrukcije Ulice Muharema Suljanovića, za šta je iz budžeta grada obezbijeđeno milion KM.
“Ovo je ulica u strogom centru grada i jedna od frekventnijih na širem području Prijedora”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je rok za izvođenje radova 90 dana, ali da očekuje da će poslovi znatno kraće trajati ukoliko posluže vremenski uslovi.

Javor je najavio da će ovog mjeseca biti nastavljena rekonstrukcija Ulice mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani, koja je započeta prošle godine i nije završena u predviđenom roku do 21. jula.

“To smo započeli prošle godine, ali smo morali prekinuti s obzirom da je sezona grijanja započela. Samim tim, do 15. aprila ona traje, čim to stane, odnosno završi se sve ono neophodno što je predviđeno zakonom po pitanju grijanja, mi ćemo odmah ući u radove”, rekao je Javor.

Nataša Mrđa iz firme “Niskogradnja Marjanović” Prijedor, koja je izvođač radova, rekla je da će radovi biti izvedeni u roku i kvalitetno, te da obuhvataju zamjenu nosivog i habajućeg sloja asfalta, zatim izgradnju trotoara sa obje strane, saobraćajnice, oborinske kanalizacije i rasvjete.

Mještanin Žarko Tatić ukazao je na problem nedostatka parkinga i trotoara.

“Imamo institucije koje su ovdje u posljednjih 10-15 godina, kao i privatni vrtić, Poresku upravu, tako da je ova ulica izgubila svoj neki stari smisao i mora da dobije neki novi izgled i neku novu funkciju”, naveo je Tatić.

Nikola Pašagić, koji ovdje stanuje od 1983. godine, rekao je da su se mještani obratili gradonačelniku i Gradskoj upravi i da su im izašli u susret, te da će rekonstruisana ulica mnogo značiti za ovaj dio grada gdje ima dosta djece.

U narednih 90 dana biće obustavljen saobraćaj u dijelu ulice obuhvaćenom radovima.

Od 17.00 časova do 7.30 časova narednog dana u dijelu ulice u kojoj važi obustava saobraćaja moći će da se kreću vozila stanara i vozila za obavljanje raznih uslužnih i drugih djelatnosti.

SRNA

Foto: DiV radio

POVEZANI ČLANCI

Popularno