NaslovnicaNovostiMašinska škola; Donirana tri štampača vrijedna 8.500 KM

Mašinska škola; Donirana tri štampača vrijedna 8.500 KM

NJemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ doniralo je  Mašinskoj školi Prijedor dva štampača tri de i 60 kilograma pratećeg potrošnog materijala, čija je vrijednost 8.500 KM.
Direktorica škole Dijana Šobot istakla je da će donirana oprema doprinijeti jačanju kompetencija učenika i nastavnika, a time i kvaliteta škole, što je svima cilj.

“Oprema će se koristiti u redovnoj nastavi i u vannastavnim aktivnostima, a odmah na početku učenici i profesori naše škole radiće na izradi vizira koje ćemo donirati zdravstvenim ustanovama grada Prijedora i na taj način dati doprinos u borbi protiv pandemije virusa korona”, rekla je Šobotova novinarima u Prijedoru.

Danijel Radić iz banjalučke Kancelarije GIZ-a rekao je da je Mašinska škola Prijedor jedna od partnerskih škola u projektu “Stručno obrazovanje u BiH” koji sufinansiraju Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj NJemačke i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, a realizuje GIZ.

“Ovi tri de štampači i filament, odnosno potrošni materijal, donacija su Ministarstva spoljnih poslova NJemačke posredstvom njemačke Ambasade u BiH, a podijeljeni su svim partnerskim školama i ukupna vrijednost donirane opreme je oko 40.000 KM”, naveo je Radić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio je vladama NJemačke i Švajcarske na vrijednom poklonu koji će đacima Mašinske škole pomoći da stiču znanja u novim tehnologijama koja se već primjenjuju u industriji i drugim segmentima života.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments