NaslovnicaNovostiRS-BIHMalena Sunčica nas treba

Malena Sunčica nas treba

Sunčica Ivanković iz Banjaluke od rođenja boluje od ciste na mozgu koja je dovela do atrofije očnog živca, neadekvatnog rada hipofize s lošim uticajem na rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem i konvulzije na epileptičkoj bazi.

Njoj i njenoj majci je potrebna ponovo pomoć dobrih ljudi i velikog srca.

Naime, mala Sunčica je od prošle godine 90 posto vremena provela u bolnici, a prema zadnjim nalazima i pretragama koje su rađene privatno, ona je skroz ostala bez štitne žlijezde na desnoj strani.

 Na lijevoj strani štitne žlijezde se stvorila i kvržica za koju moramo uraditi biopsiju. To sve joj izaziva epileptične napade koji su sve češći. Sunčici je oštećen i desni bubreg, kičma. Na Kliničkom centru ne prave nikakve drastične korake, da bi joj se makar terapija pogodila. Čak smo i ultrazvuk radile primarno – priča majka Sunčice Ivanković, Milica.

Volja porodice Ivanković

Ono što opstaje kroz godine borbe jeste volja djevojčicine majke Milice, koja kroz oluju negativnih stvari optimistično korača naprijed. Čak i onda kada se čini da će je godine borbe savladati, kako će je umor zaustaviti, ona još čvršće stišće ruku svoje kćerke i nastavlja dalje. Onako kao što to majka najbolje zna.

Milica je primorana biti 24 sata sa njenom kćerkicom, zbog njene teške situacije. Samohrana je majka, a primanja su minimalna i vrlo joj je teško izboriti se sa svim nedaćama.

– Živimo kao podstanari i vrlo često se grijemo i na struju, gdje su nam računi jako veliki i trenutno su nam pred isključenjem i voda i struja. Zbog neadekvatne ishrane, Sunčica sada ima preko sedamdeset kilograma, što zbog hormona, što zbog lijekova koje pije. Ona treba redovno da pije i tablete za mršavljenje koje nismo u mogućnosti da joj priuštimo zadnjih par mjeseci – sa tugom u očima priča majka Milica Ivanković.

Malena heroina se lavovski bori

Mala Sunčica je zbog svega toga postala i nepokretna, ne može se kretati više bez kolica. Potrebna joj je i posebna ishrana koji majka Milica ne može da priušti svakodnevno.

Iza malene heroine su već četiri velike operacije u Rusiji.

Djevojčica je bila potpuno slijepa i s raznim oštećenjima u psihomotornom razvoju.

Podsjećamo, djevojčica je krajem septembra 2019. godine propustila jednu operaciju, jer tada nisu uspjeli da skupe dovoljno novca, pošto je nedostajalo 3.000 KM. Pomozi.ba je uložila potrebna sredstva da bi djevojčica otišla na operaciju u Rusiju, ali se samo dva dana prije novembarske operacije, Sunčica razboljela i termin je otkazan, a malena heroina sa njenom majkom se vratila kući u Banjaluku.

Ponovo, porodica Ivanković treba pomoć dobrih ljudi. Malena heroina Sunčica zaslužuje bolji i lakši život, a samohrana majka Milica ne može sve sama.

Donacije za pomoć porodici Ivanković u vidu lijekova i namirnica možete uplatiti na račun: 5620998135146636 u NLB banci na ime Milica Ivanković, prenosi Srpskainfo.

Srpska info

POVEZANI ČLANCI

Popularno