NaslovnicaNovostiPrijedor„Kozara Grand Prix 2022“:Biciklisti iz Slovačke i Češke prvi do cilja

„Kozara Grand Prix 2022“:Biciklisti iz Slovačke i Češke prvi do cilja

Martin Haring iz slovačkog nacionalnog tima i Tereza Tvaruškova iz Češke Republike, pobjednici su takmičenja u brdskom biciklizmu “Kozara Grand Prix 2022”. Sa Kozare nose samo pozitivne utiske, kao i zadovoljstvo rezultatom ostvarenim u jakoj konkurenciji.

“Prvi put sam na Kozari i ovom takmičenju. Ranijih godina učestvovao sam u trci ‘Beograd -Banjaluka’. Trka je bila teška, konkurencija izuzetna i nije bilo lako odnijeti pobjedu”, rekao je Haring.

Tereza Tvaruškova takođe se po prvi put takmičila na “Kozara Grand Prix”.

“Staza je bila izazovna i dobra. Nadam se da ću ponovo doći naredne godine”, izjavila je češka biciklistkinja.

Biciklisti su na Kozari vozili kružnu trku, a nisu krili zadovoljstvo lokacijom, takmičarskom stazom izgrađenom na skijalištu te samom organizacijom. Takmičare su bodrili članovi njihovih sportskih timova, ali i posjetioci na Kozari. Glavnoj trci prethodila je trka Premijer lige Bosne i Hercegovine. Najbolji je bio Prijedorčanin Siniša Lukić, kojem je ova godina dosad bila veoma uspješna. Uprkos teškoj povredi, Lukić je nedavno osmi put zaredom odbranio titulu državnog prvaka BiH. Zadovoljan je što je na “Kozara Grand Prix” odmjerio snage sa međunarodnom biciklističkom elitom i što iza ovog prestižnog takmičenja stoji Biciklistički klub “Kozara”, čiji je član.

“Zadovoljan sam rezultatom. Nisam u nekoj najboljoj formi, s obzirom na povredu na početku sezonu. Godinu sam počeo lakše, kako bih se oporavio. To mi je bilo najbitnije, a  predan rad donosi rezultate, u to ne sumnjam”, rekao je Lukić.

U kategoriji mlađih kadeta, drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Filip Tubin. Organizatori iz Biciklističkog kluba “Kozara” nisu krili zadovoljstvo današnjom trkom, koja svake godine dobija na kvaliteti i okuplja prestižna imena iz svijeta biciklizma. Podršku su im pružili resorno ministarstvo, Grad Prijedor te brojni sponzori.

“Ovo je bila vrhunska trka, sa nekim od najboljih svjetskih profesionalaca. Na stazi je vozilo preko stotinu biciklista iz 20 zemalja, ne samo iz Evrope nego i sa Novog Zelanda”, rekao je Goran Garača, predsjednik BK “Kozara”. Trka “Kozara Grand Prix” nalazi se u Kalendaru Svjetske biciklističke federacije, a ove godine podignuta je u rang C1, tako da će se ostvareni rezultati bodovati i za nastup na narednim Olimpijskim igrama.

Kozarski

POVEZANI ČLANCI

Popularno