NaslovnicaNovostiKladioničar uložio milion funti na pobjedu Bajdena

Kladioničar uložio milion funti na pobjedu Bajdena

Najveći obožavalac Džoa Bajdena mogao bi biti jedan kladioničar iz Velike Britanije, čiji identitet nije poznat javnosti. Ta osoba je, međutim, stavila čak 1,29 miliona dolara na pobjedu demokratskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima.

Ali, klađenje na pobjedu na izborima, na legalnom tržištu klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu, u porastu je, i izbori u SAD su događaj na koji se najviše ljudi kladilo u istoriji.

Osoba koja je 29. oktobra uložila više od milion dolara u pobjedu Džoa Bajdena, osim povraćaja prvobitnog uloga, dobila bi zaradu od 696.170 dolara.

Kreatori kvota daju Bajdenu šanse za pobjedu 65 odsto, a Trampu – 35 procenata, što je dosta bolje od 10 odsto šanse koliko mu je dao “FiveThirtyEight”.

Ova opklada od milion funti jeste treća najveća u istoriji Betfair-a, i nalazi se iza više od milion funti koliko je uloženo na pobedu tenisera Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske 2010. godine, i iza nešto više od milion funti koliko je stavljeno 2017, na boksera Flojda Mejvedera u meču protiv Konora Mekgregora.

Opklada bi mogla biti dobar predznak za Bajdena: 10 najvećih opklada u istoriji Betfair-a do sada (sve se odnose na sportske događaje) – bile su pobjedničke. Ova mreža će kladioničarima dozvoliti da se klade čak i ovih dana, sve dok se ne sazna ime budućeg predsjednika Sjedinjenih Država.

Najveća politička opklada ikada desila se 2016. godine, kada se Tramp prvi put kandidovao za predsjednika SAD, i tada je uloženo 555.000 funti u njegovu pobjedu. Jedna osoba je čak uložila 100.000 funti da će Britanija glasati za ostanak u EU.

(Telegraf)

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno