NaslovnicaNovostiPrijedorJavor:Od iduće sedmice posjete svim mjesnim zajednicama

Javor:Od iduće sedmice posjete svim mjesnim zajednicama

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je posjete svim mjesnim zajednicama na području grada od iduće sedmice i razgovore sa mještanima o svim problemima koje imaju.
“Plan je da se obiđe svih 49 mjesnih zajednica do kraja godine, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Nastavićemo na proljeće”, rekao je Javor danas na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je naveo da je dosta toga urađeno i u ovoj godini i da su mještani najčešće zainteresovani za infrastrukturu, naglašavajući da je za asfaltiranje obezbijeđeno 4,8 miliona KM i da je tender završen, a da je prilikom odlučivanja šta je prioritet bitno da odluče mještani, a ne gradska vlast.

“Imamo dosta toga i da sumiramo jer je ovo bila godina rada i investicija i očekujemo da sljedeća bude mnogo bolja i da imamo dosta više realizovanih projekata”, istakao je Javor.

On je pozvao mještane Tomašice i Busnova da dođu u ponedjeljak, 17. oktobra, u 20.00 časova, u Društevni dom u Busnovima.

“Kada završimo obilazak svih mjesnih zajednica, raspisaćemo izbore za savjete mjesnih zajednica. Želimo da sistem odlučivanja vratimo u mjesnu zajednicu”, poručio je Javor.

On je dodao da se ovim mijenja loša dosadašnja praksa gdje se mještani nisu mogli dogovoriti šta je prioritet, pa su gradskim vlastima davali da odluče, ali da on želi da mještani izaberu svoje predstavnike u savjete mjesnih zajednica i posredstvom njih odlučuju.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments