NaslovnicaNovostiInstitut preporučuje: Organizovano okupljanje maksimalno 10 osoba

Institut preporučuje: Organizovano okupljanje maksimalno 10 osoba

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, kazao je da je preporučeno da u organizovanom okupljanju maksimalno bude 10 osoba.

Zeljković je takođe dodao da je predložena mjera nošenje maski na otvorenom.

“Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Vlade RS dobii smo zadatak da pripremimo set novih epidemioloških mjera, zbog pogoršanja epidemiološke situacije”, rekao je Zeljković.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske izjavio je danas u Banjaluci da je i dalje pogoršana epidemiološka situacija zbog virusa korona i naglasio da su smanjeni kapaciteti zdravstvenih ustanova.

Zeljković je upozorio da se očekuje povećanje broja pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

On je naveo da je Institut dobio zadatak da pripremi set mjera, te ponovio da lokalne zajednice mogu da donesu restriktivnije mjere u odnosu na republički nivo.

Epidemiolog Jelena Đaković Dević rekla je da su u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prijavljena četiri smrtna slučaja.

Ona je dodala da je primjetno pogoršanje svih parametara epidemije.

Vršilac dužnosti glavnog republičkog zdravstvenog inspektora Milica Matijević rekla je da su u proteklom periodu obavili pojačan inspekcijski nadzor privrednih subjekata, odnosno više od 17.000 kontrola kada je riječ o pridržavanju preporučenih mjera.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno