NaslovnicaNovostiForum za bezbjednost zajednice Prijedor poziva na oprez zbog učestalih krađa stare...

Forum za bezbjednost zajednice Prijedor poziva na oprez zbog učestalih krađa stare hrastove građe

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora pozvao je sugrađane na oprez zbog učestalih krađa stare hrastove građe.
“Policijska uprava Prijedor u posljednje vrijeme je primila veći broj takvih prijava. Počinioci su pronađeni i u toku je njihovo procesuiranje”, rekao je član Foruma iz Policijske uprave Mile Došenović.

On je podsjetio da je odranije poznat problem bezbjednosti imovine građana koji borave u inostranstvu, odnosno kuća u kojima niko ne boravi, a za koji Policijska uprava Prijedor u kontinuitetu preduzima preventivne i represivne mjere, te realizuje ciljane akcije poput kampanje “Dobar komšija”, u kojoj se građani podstiču da preduzmu određene mjere i zaštite imovinu.

“U posljednje vrijeme evidentiran je novi problem – devastiranje objekata na porodičnim imanjima u kojima duži period niko ne boravi, a koji se nalaze u ruralnim područjima, a to su stare drvene kuće, ambari i vodenice napravljeni uglavnom od hrastove građe”, naveo je Došenović.

On kaže da je riječ o organizovanoj aktivnosti, da se kradena građa prodaje i na stranim tržištima, na primjer u Italiji, gdje, kako tvrdi, dostiže cijenu od 12.000 KM za 300 metara.

“Osim angažovanja policijskih službenika, potrebno je uticati i na svijest građana, uključiti stručne saradnike iz Odsjeka za mjesne zajednice i članove i predsjednike mjesnih zajednica, ali i druge subjekte i udruženja, poput lovačkih društava”, napomenuo je Došenović.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora pozvao je sugrađane da prijave policiji ako uoče kamione koji prevoze takvu građu iako to često izgleda kao otpad.

Dragica Janković iz Odsjeka za mjesne zajednice grada Prijedora najavila je da će ova informacija biti distribuirana svim mjesnim zajednicama u Prijedoru da bi došla do što većeg broja građana, a s ciljem suzbijanja ove pojave.

POVEZANI ČLANCI

Popularno