NaslovnicaNovostiDOBRE VIJESTI U VRIJEME KRIZE Amazon otvara 100 hiljada radnih mjesta u...

DOBRE VIJESTI U VRIJEME KRIZE Amazon otvara 100 hiljada radnih mjesta u SAD i Kanadi

Američka kompanija Amazon objavila je da će zaposliti još 100.000 radnika, što je njen četvrti program povećanja radne snage u Sjedinjenim Državama ove godine – kako bi uspjela da odgovori tražnji u e-trgovini koja je skočila tokom pandemije.

Najveći svjetski internet trgovac na malo saopštio je da otvara pozicije sa punim i skraćenim radnim vremenom u domovini i u Kanadi, za rad u 100 novih skladišta i operativnih lokacija koje otvara ovog mjeseca, prenosi Rojters.

Amazon, čije je sjedište u Sijetlu, imao je na dan 30. juna ove godine 876.800 zaposlenih, ne računajući preduzimače i privremeno zaposlene.

Ova vijest reflektuje Amazonovu kontinuiranu potrebu za radnom snagom koja će primati narudžbine, pakovati i isporučivati robu na kuću, kao i 40-procentni skok prihoda kompanije u prošlom kvartalu i najveću dobit tokom 26 godina postojanja.

Ranije ovog mjeseca, Amazon je najavio otvaranje 33.000 radnih mjesta za radnike u korporativnom i tehnološkom sektoru.

Prije toga je najavio u martu zapošljavanje 100.000 radnika, a potom još 75.000 u aprilu, obraćajući se ljudima koji su otpušteni iz drugih preduzeća tokom pandemije Covid – 19.

POVEZANI ČLANCI

Popularno