NaslovnicaZabavaMuzikaDino Merlin novom pjesmom i spotom osvojio cijelu regiju

Dino Merlin novom pjesmom i spotom osvojio cijelu regiju

U crnogorskom kompleksu Porto Montenegro Dino Merlin je premijerno predstavio video spot za pjesmu “Mi”. Ovo je prvi singl s nadolazećeg, dvanaestog po redu albuma ovog kantautora. Videospot je u samo 13 sati na YouTubeu pregledan više od 650 hiljada puta, a već se u cijeloj regiji nalazi i u samom vrhu trendinga.

U realizaciji spota učestvovali su umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije predvođeni redateljicom umjetničkog imena KUKLA, a sniman je u Porto Montenegru, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, te prvom One&Only resortu u Evropi koji se otvara u proljeće 2021. godine.

 “Pjesma je puna života, optimizma, nade i vjere u bolje sutra. Mi najavljuje novo vrijeme, vrijeme u kojem više nego ikad trebamo biti Mi jer samo tako možemo prevladati nedaće koje život postavlja pred nas”, kaže Dino Merlin.

Muziku za tekst pjesme zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bayraşa i Adis Sirbubalo. Na videospotu uz već pomenutu redateljicu, učestvovala je snimateljska ekipa na čelu s direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Dino poručuje kako u ovim teškim vremenima ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu, već pokazati jedni drugima, a naprije sami sebi, da iz svega ovoga možemo izaći bolji i plemenitiji. Pjesma “Mi” sadrži upravo takvu snažnu, ljudsku poruku. Jer biti čovjek, ali i imati to ljudsko u sebi u današnje vrijeme je najbitnije. Budimo ljudi, budimo svoji, budimo MI – poruka je nove pjesme Dine Merlina.

jelenmusicshow

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=xsWT8DAmMEY&feature=emb_title”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno