NaslovnicaNovosti"Crni petak" se seli na internet

“Crni petak” se seli na internet

Zbog zabrane masovnih okupljanja, preduzeća i trgovačke radnje koja posluju u BiH masovno su se odlučila da svoju ponudu povodom “Crnog petka” presele na internet, odnosno online akcije.

Artikle na popustima, koji su se dosad grabili u trgovinama, ove godine, po svemu sudeći, uglavnom ćemo kupovati klikom iz svojih fotelja.

“Crni petak” obilježava se na globalnom nivou posljednjeg petka i vikenda u novembru, te se odnedavno praktikuje i na našim prostorima u vidu većeg sniženja na robu.

Na brojnim sajtovima su već istaknute ponude sa popustima, koji dostižu čak i do 70 odsto, a u nekim od njih već naglašavaju da se to odnosi samo na online kupovinu.

Jedna od firmi koje su svoju ponudu istakle na sajtu jeste i “Tehnoshop”, gdje su tokom čitavog novembra organizovali popuste u trendu “Crnog petka”.

Nije, međutim, poznato da li će takvi popusti na “Crni petak” dočekati i njihove kupce ako ih posjete 27. novembra.

“Još nemamo informacije da li će biti popusti na artikle kada posjetite našu prodavnicu. Trebalo bi da budu, a koliki će biti, u kom formatu, na koje stvari, to još ne znamo”, kažu iz jedne od radnji “Tehnoshopa”.

Ipak, postoje i radnje koje će za “praznik kupovine” upriličiti tradicionalne popuste u radnjama.

Radnika iz “Tehnomaga” kaže da je kod njih bio organizovan popust i u petak 13. novembra.

“Ove godine će sigurno biti organizovane akcije i na ‘Crni petak’, odnosno 27. novembra, međutim još nismo upoznati koliko će iznositi popust. Prošle godine na određene artikle dostizao je i do 70 odsto”, kažu iz “Tehnomaga”.

U jednoj radnji obuće na društvenim mrežama su napisali da su povodom “Crnog petka” (Black Friday) već započeli popuste, a da će se akcije odnositi na online kupovinu, ali  će sniženja biti i u maloprodajnim objektima.

U Tržnom centru “Delta planet” u Banjaluci vjeruju da će, u saradnji sa svojim zakupcima, “Crni petak” i ove godine biti obilježen.

“Prateći svjetske trendove u oblasti u kojoj poslujemo izgledno je da će ‘Crni petak’, odnosno vikend popusta u ‘Delta planetu’, u saradnji s našim zakupcima, biti obilježen, ali o svim detaljima je preuranjeno govoriti”, rekli su za “Nezavisne novine” iz TC “Delta planet”.

Kako dodaju, sve trgovine su zasebne i pojedinačno određuju popuste i akcije na svoje artikle.

“S obzirom na to da je kompanija ‘Delta’ vlasnik i zakupodavac objekta ‘Delta planet’, a da naši zakupci posluju kao zasebna pravna lica i svako od njih nezavisno kreira svoju politiku poslovanja, akcije, popuste i sniženja, u skladu s navedenim u ovom momentu ne možemo precizirati eventualne iznose popusta i realizaciju propratnih aktivnosti”, istakli su iz “Delta planeta”.

Jedna Banjalučanka kaže da će ove godine kupovinu koju je ostavila za “Crni petak” obaviti sjedeći za svojim laptopom, jer je to i epidemiološki sigurnije zbog korone i izbjeći će gužve u radnjama.

“Ja inače online mnogo kupujem već od marta, sve mi stigne na kućnu adresu i zaista dosad nisam imala problema s takvom kupovinom, jednostavnije je i ne trošim vrijeme hodajući od radnje do radnje”, kaže ona.

Podsjetimo, prošle godine na “Crni petak” u radnjama širom BiH popusti su iznosili od 10 pa čak do 80 odsto.

U većini trgovina akcije su trajale tokom  čitave sedmice u kojoj je padao “Crni petak”, dok su određene radnje svoje popuste nudile samo tokom tog vikenda.

nezavisne

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno