NaslovnicaNovostiBiH korak bliže 5G mreži

BiH korak bliže 5G mreži

Bosna i Hercegovina od juče je korak bliže uvođenju 5G mreže.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH, učestovao je danas u Tirani na ministarskom panelu o Digitalnoj agendi za zapadni Balkan, te potpisao Memorandum o razumijevanju o mapi puta za 5G digitalnu transformaciju šest ekonomija zapadnog Balkana.

Prema Mitrovićevim riječima, ono što nama predstoji jeste donošenje određenih zakonskih rješenja, a koja će definisati i tehnička rješenja i uslove koje treba da ispunjavamo da bismo mogli primijeniti 5G mrežu.

Kako je dodao, današnje potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o mapi puta za 5G digitalnu transformaciju šest ekonomija zapadnog Balkana predstavlja početak razgovora i pregovora, odnosno definisanje svih uslova koje je potrebno ispuniti da bi došlo do primjene 5G mreže.

“Teško je u ovom trenutku govoriti o tome kada bi BiH mogla dobiti 5G mrežu, znajući kako BiH funkcioniše. Imali smo problema i kada je u pitanju uvođenje 4G mreže”, podsjetio je Mitrović  za “Nezavisne”.

Mitrović je danas u Tirani potpisao i Memorandum o razumijevanju o regionalnoj interoperabilnosti i uslugama povjerenja u regionu zapadnog Balkana.

On je pohvalio napore kolega ispred svih ekonomija, koji su predvođeni timom Savjeta za regionalnu saradnju naporno i vrijedno radili proteklih mjeseci na aktivnostima iz Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski razvoj zapadnog Balkana, razvijajući i unapređujući komponentu digitalne integracije.

Izvor:Nezavisne

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

POVEZANI ČLANCI

Popularno