NaslovnicaNovostiApel građanima da se pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera

Apel građanima da se pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera

Načelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Sretoja Vujanović pozvao je danas građane da se pridržavaju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuka Instituta za javno zdravstvo, imajući u vidu predstojeće izbore kada se očekuje povećana frekvencija građana na javnim mjestima.

“Policijski službenici PU Prijedor preduzeće sve potrebne mjere kako bi izborni period protekao bez bezbjednosnih incidenata”, rekao je Vujanović na redovnoj konferencija za novinare u Prijedoru.

On je naveo da je u oktobru evidentirano 91 krivično djelo, od čega 29 po nepoznatom izvršiocu, da je ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela 88 odsto, a po nepoznatom počiniocu 72 odsto.

“U oktobru je na području PU Prijedor kontrolisano i evidentirano 186 ilegalnih migranata, dok ih je u istom periodu prošle godine evidentirano 73”, naveo je on.

Vujanović je dodao da su Policijski službenici PU Prijedor uhapsili državljanina Srbije za kojim je bila raspisana međunarodna Interpol potjernica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radenko Bašić je rekao da je iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano šest krivičnih djela materijalne štete od oko 158.000 KM, a protivpravno stečene imovinske koristi oko 106.000 KM.

On je naveo da su prijavljene dvije krađe automobila, te da su oba vozila pronađena i krivična djela rasvijetljena.

Iz oblasti javnog reda i mira evidentirano je 35 prekršaja, iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirana je 81 saobraćajna nezgoda, a upućen je apel vozačima da na vrijeme izvrše zamjenu pneumatika u skladu sa zakonskim propisima, odnosno da provjere stanje zimske opreme u vozilima i posvete pažnju tehničkoj ispravnosti vozila.

Izvor: SRNA

POVEZANI ČLANCI

Popularno