NaslovnicaZabavaZanimljivostiAko slučajno pokvasite vaš telefon, ovo uradite odmah!

Ako slučajno pokvasite vaš telefon, ovo uradite odmah!

Kada se suočite sa situacijom da vam je telefon pokvašen, postoji nekoliko ključnih koraka koje treba odmah preduzeti kako biste povećali šanse za spasavanje uređaja.

Prvo i najvažnije, isključite telefon kako biste spriječili moguće kratke spojeve. Zatim, pažljivo obrišite vlagu sa svih dijelova telefona pomoću suve krpe ili papirnatog ubrusa.

Nemojte paničiti i nipošto ne pokušavajte upaliti telefon prije vremena. Sljedeći korak je suštinski: stavite telefon u posudu sa suvim pirinčem. Pirinač će pomoći upiti preostalu vlagu iz uređaja. Ostavite telefon u pirinču najmanje 24 sata, prenosi Glas Srpske. 

Nakon što prođe to vrijeme, pažljivo izvadite telefon iz pirinča i provjerite sve dijelove. Ako je moguće, otvorite pregradu za SIM karticu i USB port kako biste omogućili dodatnu ventilaciju. Tek tada pokušajte uključiti uređaj.

Ukoliko telefon i dalje ne funkcioniše ispravno, preporučuje se kontaktiranje stručnjaka ili posjete servisu. Važno je brzo d‌jelovati kako bi se minimalizovali potencijalni dugoročni problemi prouzrokovani vlagom.

Glas Srpske

POVEZANI ČLANCI

Popularno